Електричний Volvo XC40 Recharge

18:05 | ТРАВЕНЬ 30 2020
Електричний Volvo XC40 Recharge

Volvo Cars представила електричний Volvo XC40 Recharge – першу модель нового сімейства електрифікованих автомобілів.

Незабаром перед покупцями автомобілів Volvo постане одне суттєве питання: «Який автомобіль ви хочете придбати: з кабелем живлення або без?». 16 жовтня Volvo Cars представила XC40 Recharge — перший повністю електричний автомобіль шведського бренду та першу модель Volvo у новітньому сімействі автомобілів Recharge.

XC40 Recharge побудований на базі компактного кросовера-бестселера Volvo XC40. Це перший представник нового сімейства повністю електричних автомобілів Volvo. Новий автомобіль уособлює найважливіший етап в історії Volvo Cars: перший електромобіль та перший Volvo з новітньою мультимедійною системою на базі операційної системи Android. 

Протягом наступних п'яти років Volvo Cars буде щороку виводити на ринок новий електричний автомобіль. Компанія очікує, що до 2025 року половину загального обсягу продажів складуть саме електромобілі, іншу — гібриди. Recharge (з англ. «перезавантаження», «перезарядка») стане загальним найменуванням для всіх автомобілів Volvo з повністю електричним або гібридним двигуном. 

З початку 2020 року всім відвідувачам сайту Volvo Cars буде поставлено питання про те, обирають вони автомобіль сімейства Recharge або інший. Щоб й надалі стимулювати використання електротяги, разом з кожним гібридним автомобілем сімейства Recharge клієнти будуть отримувати цілий рік безкоштовного користування електрикою за рахунок відшкодування середніх витрат електроенергії за цей період. 

«Ми вже неодноразово заявляли, що Volvo Cars бачить своє майбутнє електричним, — коментує Хокан Самуельсон (Håkan Samuelsson), президент та генеральний директор Volvo Cars. — Сьогодні ми робимо ще один важливий крок назустріч йому та представляємо публіці повністю електричний XC40 й нове сімейство автомобілів Recharge».

 

XC40 Recharge втілює все, що клієнти очікують від бренду Volvo, й навіть більше. Мова про ультрасучасну електричну силову установку з повним приводом, максимальна потужність якої становить 408 к.с. Ємність батареї здатна забезпечити пробіг понад 400 км (за стандартом WLTP). Вона заряджається до 80% за 40 хвилин за рахунок технології швидкої зарядки. 

Мультимедійна система на базі Android повністю об'єднана з Volvo on Call — цифровою платформою з онлайн-сервісами.1 З її допомогою водії plug-in гібридів зможуть здійснювати контроль за використанням електричного режиму керування. 

Volvo Cars очікує істотний попит на автомобілі Recharge та для його задоволення потроїть випуск електрифікованих автомобілів. З наступного року компанія складатиме добірки популярних моделей сімейства Recharge за версією дизайнерів (Designer's Choice), а також істотно скорочуватиме терміни постачання автомобілів. Volvo Cars прагне того, щоб plug-in гібриди складали 20% обсягу продажів у 2020 році. 

Для кожної моделі Volvo доступна версія Recharge — починаючи від компактного кросовера XC40 та автомобілів 60-й серії й закінчуючи флагманським позашляховиком XC90. Volvo Cars — єдиний автовиробник на ринку, який пропонує варіант з plug-in гібридом для кожного автомобіля у своєму модельному ряду. 

 

XC40 Recharge та все сімейство Recharge представляють реальні докази виконання нової амбітної програми по боротьбі зі зміною клімату, що була також представлена на презентації. Вона складається з ряду конкретних практичних кроків, які пов’язані із ключовими положеннями Паризької угоди, для досягнення амбітної мети Volvo Cars — стати до 2040 року компанією, яка веде кліматично нейтральну діяльність.

1 Доступність функцій та послуг, зазначених вище, може змінюватися в залежності від ринку.