Volvo та висока вартість перепродажу

21:05 | ТРАВЕНЬ 30 2020
Volvo та висока вартість перепродажу

Автомобілі Volvo демонструють високі результати в рейтингах збереження залишкової вартості на різних ринках. У США інноваційний кросовер Volvo XC40 отримав найвищу нагороду Resale Value Award від спеціалізованого видання Kelley Blue Book – у номінації «Преміальні компактні кросовери і позашляховики». Раніше аналогічну нагороду віддали преміальному універсалу Volvo V90.

Тріумф інноваційного кросовера Volvo XC40 в рейтингу Kelley Blue Book

На думку експертів американського профільного видання KELLEY BLUE BOOK, преміальний кросовер Volvo XC40 забезпечує збереження вищої вартості перепродажу на вторинному ринку, ніж більшість представлених на ньому авто. Така інформація традиційно стає важливою для клієнтів, котрі бажають придбати автомобіль на вигідних умовах.

Інноваційний Volvo XC40 заволодів спеціалізованою нагородою Resale Value Award («Найвища вартість перепродажу»), яка щорічно вручає Kelley Blue Book у номінації «Преміальні компактні кросовери і позашляховики» (Luxury Subcompact SUV). За порівняно короткий термін, незалежні експерти США вже вдруге нагороджують бренд Volvo за збереження високої залишкової вартості. У листопаді 2019 року аналогічною ПРЕМІЄЮ ALG Residual Value Award відзначили преміальний універсал Volvo V90.

 

Експерти Kelley Blue Book підкреслюють: плануючи придбати нове авто, багато майбутніх власників не усвідомлюють, що після його придбання основною статтею витрат за перші п’ять років стає саме втрата автомобіля у вартості.

«Ми впевнені, що представили клієнтам достатньо аргументів на користь того, що під час придбання автомобіля Volvo можна відчувати себе цілком впевнено, – коментує нагороду президент і генеральний директор Volvo Car USA Андерс Густаффсон (Anders Gustafsson). – Якщо автомобіль забезпечує хороше збереження залишкової вартості, це значний крок до скорочення вартості володіння загалом. Ми пишаємося, що заслужили таке високе визнання з боку Kelley Blue Book і вдячні за проведене дослідження».

За рейтингом українських нагород бренду, лідером є флагманський позашляховик ХС90. У 2019 році він двічі здобув перемогу на КОНКУРСІ «Авто Лідер 2020»: у номінаціях «Великі SUV» та «Лідер технологій та інновацій». Разом з тим, Volvo S60 титулували премією за перше місце у номінації «Автомобілі для ділових людей».

Серед світових продажів у 2019 році першу сходинку займає модель XC60 (204 965 авто), другу – XC40 (139 847 авто), третю – XC90 (100 729 авто). В Україні найпопулярнішим залишається ХС90 із 548 проданими автомобілями. Лідерську позицію ця модель закріпила за собою і у перший місяць 2020 року – 30 проданих авто у січні.