Два всесвітньо відомі дизайнери приєдналися до команди Volvo Cars

12:06 | ЧЕРВЕНЬ 04 2020
Два всесвітньо відомі дизайнери приєдналися до команди Volvo Cars

Нещодавно до команди дизайнерів Volvo Cars приєдналися Клавдія Браун з компанії Daimler Benz та Томаш Штовічек з компанії Facebook.

У Volvo Cars Клавдія Браун стала новим віце-президентом з дизайну кольорів та матеріалів. Вона відповідає за стратегічний напрямок у сфері кольорів та матеріалів для інтер’єру брендів Volvo та Polestar. Браун, маючи багаторічний досвід з дизайну преміум автомобілів, очолювала напрямок дизайну кольорів та оздоблення для брендів Mercedes, AMG та Maybach у Daimler. На початку кар’єри вона брала участь у розробці дизайну кольорів та оздоблення для Porsche.

Томаш Штовічек приєднався до Volvo Cars два роки тому, нещодавно він очолив напрямок із розробки інтерфейсу користувача (UX) та дизайну інтерактивних елементів. Наразі Штовічек контролює розвиток кожної цифрової взаємодії клієнта з брендом Volvo – в авто, через веб-сайт чи додаток. Нещодавно він очолив роботу над оновленням веб-сайту Volvo Cars, яке планують запустити вже незабаром.

«Volvo – це найстильніший і стійкий у своєму розвитку бренд. Він ідеально відповідає моєму баченню скандинавського дизайну та відповідального способу життя», – сказала Клавдія Браун. «Я захоплений, що наразі працюю у Volvo Cars», – додав Томаш Штовічек. – «Автомобільна індустрія насправді переживає трансформацію. Нові технології та процеси дозволять розвивати нові типи товарів та послуг і постійно вдосконалюватися. Очікування людей щодо того, якими можуть бути автомобілі, зміниться».

 

 

Відділ дизайну Volvo Cars, оновивши портфоліо компанії та бренд за останні роки, наразі зосереджується на майбутніх можливостях дизайну. Компанія поступово рухається до електрифікованих та автономних автомобілів, утримуючи позицію преміального всесвітньо відомого автовиробника.

Позашляховик XC90, представлений у 2014 році, став першою моделлю із сучасним дизайном Volvo. Він заклав тренд для усіх наступних авто серії 90, 60 та 40 - на основі модульних платформи SPA та CMA. Завдяки цьому компанія отримала дизайнерські пропорції класу люкс і автомобілі, зручні у керуванні.

Усі три позашляховики у лінійці XC отримали престижні нагороди «Автомобіль року» у Північній Америці, Азії та Європі, що демонструє успіх нової дизайнерської стратегії Volvo.