Повністю електричний кросовер Volvo XC40

17:05 | ТРАВЕНЬ 30 2020
Повністю електричний кросовер Volvo XC40

Кросовер Volvo XC40, який буде випущений незабаром і стане першим повністю електричним автомобілем Volvo Cars, доводить: автомобілі можна поліпшити, прибравши деякі елементи.

Розвиток електромобілів стало найбільшою зміною за всю історію індустрії. Вперше за століття автомобілі можуть їздити без бензинових або дизельних двигунів у моторному відсіку. Тепер двигун замінює батарея, яка розташовується під підлогою, і це змінює основну концепцію автомобіля. Це означає, що автомобілям більш не потрібні вихлопні труби або великі решітки радіатора для забезпечення охолодження. А усунення двигуна внутрішнього згоряння створює додатковий простір для зберігання речей під капотом.

 

 

Елегантний скандинавський дизайн бренду Volvo дозволяє поєднувати приємний зовнішній вигляд з практичністю і функціональністю. Тому електричний кросовер XC40 зберіг всі риси, які зробили модель лідером продажів.

 

«В основі скандинавського дизайну – візуальна чіткість і зменшення кількості елементів. Кросовер Volvo XC40 став ще більш елегантним і сучасним в повністю електричному виконанні. Без решітки радіатора ми створили простий і стильний екстер'єр. А відсутність вихлопної труби мінімізує кількість деталей в задній частині автомобіля. Саме такий підхід ми будемо застосовувати в розвитку електрифікації», – коментує директор по дизайну Volvo Cars Робін Пейдж.

 

У новій моделі, закрита передня решітка радіатора, пофарбована в колір автомобіля, створює впізнаваний силует передньої частини. За решіткою розміщені сенсори передових систем допомоги водієві (ADAS). Додаткові можливості персоналізації доступні завдяки восьми кольорам кузова, включаючи новий колір «зелений металік» (Sage Green). Також запропоновані два нові варіанти колісних дисків (19 і 20 дюймів). Стандартним для кожного автомобіля залишається контрастний чорний дах.

 

Інтерфейс водія, розроблений спеціально для електричних автомобілів, забезпечує постійний доступ до актуальної інформації (рівень заряду батареї). У дизайні салону присутні спортивні елементи, а також використані килимки, виготовлені з перероблених матеріалів.

 

Електричний кросовер XC40, вперше представлений у вигляді електричного концепту 40.1 у 2016 році, є прикладом продуманої інженерно-конструкторської роботи Volvo. У платформі компактної модульної архітектури (CMA), розробленої з нуля для електрокарів, батарейний блок вбудований в підлогу автомобіля, завдяки чому він не скорочує вільний простір усередині.

 

Наявність функціональних просторів всередині салону залишається однією з відмінних рис Volvo XC40. Новий підхід до дизайну забезпечує ще більше місця для зберігання речей у дверях і під сидіннями. В автомобілі є відкидний гачок для маленьких мішків і знімний контейнер для сміття у тунельній консолі. А переднє багажне відділення під капотом забезпечує 30 літрів додаткового простору, оскільки електричний мотор займає значно менше місця, ніж двигун внутрішнього згоряння.

Найближчим часом Volvo Cars розкриє більше інформації про електричний кросовер XC40. Вперше модель буде представлена 16 жовтня.