Оптимізація запасу ходу повністю електричного Volvo із додатком Range Assistant

15:10 | ЖОВТЕНЬ 21 2021
Оптимізація запасу ходу повністю електричного Volvo із додатком Range Assistant

Власники повністю електричного Volvo XC40 Recharge незабаром зможуть оптимізувати запас ходу свого автомобіля завдяки новому додатку Range Assistant. Застосунок випущено у бета-версії в рамках віддаленого оновлення ПЗ для автомобілів Volvo з інформаційно-розважальною системою на базі ОС Android Automotive.

Додаток Range Assistant допомагає водіям відстежувати доступний запас ходу, а також допомагає зрозуміти ключові фактори, що впливають на нього.

Крім того, власники електромобілів Volvo зможуть оптимізувати запас енергії за допомогою інтелектуального керування енергоспоживанням та рекомендацій щодо стилю водіння з погляду ефективності. Це відбуватиметься завдяки покращенням в інтелектуальному керуванні акумуляторами та продуктивності рекуперації, а також більш продуманому таймеру для попередньої підготовки акумуляторів.

Додаток може автоматично налаштовувати кліматичну систему, щоб збільшити запас ходу; ця функція буде особливо корисною у більш тривалих поїздках, оскільки вона зменшує необхідність у зупинках для заряджання.

Volvo Cars планує продовжувати розробку додатку аж до повноцінного випуску і впровадити додаткові функції. Серед них, заплановано впровадження підказок для водіїв за допомогою розумних і простих у виконанні рекомендацій щодо коригування стилю водіння і швидкості задля максимального збільшення запасу ходу.

Застосунок буде доступний за допомогою новітнього віддаленого оновлення програмного забезпечення для власників XC40 Recharge і буде встановлений з початку виробництва на C40 Recharge.

«Завдяки власній розробці програмного забезпечення та віддаленим оновленням ми можемо постійно покращувати наші автомобілі і стежити за тим, щоб ваш електричний Volvo завжди відповідав сучасним вимогам», — зазначила Санела Ібрович, керівник відділу досвіду підключення у Volvo Cars. «Застосунок Range Assistant — чудовий приклад того, як швидка розробка та впровадження нових функцій можуть щодня покращувати якість обслуговування клієнтів Volvo».

Volvo Cars пропонує віддалені оновлення з початку цього року, і незабаром вони стануть доступні на більшій кількості моделей Volvo та ринків, що зробить компанію лідером у цій галузі. Вони прості та зручні для користувачів, дають змогу підтримувати автомобілі в актуальному стані без необхідності відвідувати сервіс.

Інші функції та оновлення в останньому випуску програмного забезпечення включають: вдосконалення систем безпеки, нову інформацію стосовно впливу холодного клімату на ємність акумулятора та виправлення низки помилок.

Власники також побачать інформацію про версію програмного забезпечення на центральному дисплеї авто і будуть повідомлені через застосунок Volvo Cars про заплановане оновлення ПЗ.

Упровадження цього новітнього оновлення програмного забезпечення планується розпочати негайно. Очікується, що його буде встановлено на всі моделі, для яких воно доступне, до кінця жовтня.

***

  • Доступність згаданих вище функцій може відрізнятися на різних ринках. Конкретна сумісність залежить від моделі автомобіля, року випуску і встановленого на заводі обладнання.
  • Android є торговою маркою компанії Google LLC.