Volvo XC40 Recharge

19:05 | ТРАВЕНЬ 30 2020
Volvo XC40 Recharge

Компанія Volvo Cars почала офіційно приймати замовлення на XC40 Recharge P8 AWD – свій перший повністю електричний автомобіль, створений на основі найпопулярнішої моделі компактного кросовера.

Десятки тисяч клієнтів зацікавлені у повністю електричному XC40 – до початку офіційних продажів компанія отримала тисячі замовлень. Початок виробництва і перших поставок електрокара XC40 Recharge P8 клієнтам заплановані на кінець цього року.

Кількість замовлень остаточно підтвердила високий попит на лінійку автомобілів Volvo Recharge – таку назву мають всі автомобілі Volvo з повністю електричною або plug-in гібридною силовою установкою. Компанія планує, що до 2025 року 50% загального обсягу продажів складатимуть електромобілі, а іншу половину – гібридні авто.

У 2019 році Volvo Cars продала майже 46 000 plug-in гібридних автомобілів – це 23% зростання порівняно з 2018 роком, і більше ніж удвічі за обсяг продажів 2017 року. У четвертому кварталі 2019 року обсяг проданих plug-in гібридів склав більше 20% від загального обсягу проданих автомобілів Volvo в Європі. Водночас на ринку зафіксований високий інтерес до онлайн конфігурацій автомобілів у комплектаціях Recharge. На них припадає близько третини всіх комплектацій у цьому регіоні в четвертому кварталі 2019 року.

 

«Клієнтам подобається те, що вони бачать в нашій лінійці автомобілів Recharge», – відзначив Бйорн Аннвалль (Björn Annwall), керівник комерційної діяльності Volvo Cars в країнах Європи, Близького Сходу та Африки. – Автомобілі Recharge втілюють в собі всі очікування від Volvo, більше того – авто мають інноваційну повністю електричну або plug-in гібридну силову установку».

XC40 Recharge P8 – перший представник нової лінійки повністю електрифікованих автомобілів Volvo, який уособлює важливий історичний етап компанії. Це перший електромобіль Volvo Cars і водночас перший Volvo з новітньою мультимедійною системою на основі операційної системи Android.

ХС40 Recharge P8 – повністю електрична версія кросовера-бестселера XC40, який отримав престижну європейську нагороду «Автомобіль року». ХС40 Recharge P8 побудований на вдосконаленій модульній платформі CMA (Compact Modular Architecture), розробленій спільно з Geely Group.

Повнопривідний XC40 Recharge P8 здатен проїхати понад 400 км (за циклом WLTP) на одному заряді та забезпечує потужність у 408 к.с. За допомогою швидкої зарядки акумулятор можна зарядити до 80% за 40 хвилин.

Нова інформаційно-розважальна система на основі Android забезпечує новий рівень персоналізації для користувача та більш вдосконалену чутливість управління. Також – оперує вбудованими технологіями і сервісами від Google, зокрема Google Assistant, Google Maps і Google Play Store. Автомобіль XC40 Recharge P8 також буде отримувати більше оновлень програмного забезпечення й операційної системи через повітря.

 

Розвиваючи стандарти безпеки базового XC40, інженери з безпеки Volvo Cars повністю переконструювали та підсилили фронтальну частину автомобіля Recharge P8. Це компенсує відсутність традиційного двигуна та аналогічно решті автомобілів Volvo задовольняє високі вимоги клієнтів щодо безпеки.

Акумулятор захищений каркасом безпеки, вбудованим в середину кузова автомобіля. Розміщення батареї в підлозі автомобіля сприяє зниженню центру ваги для кращого захисту від перекидання.

Завдяки інноваційному підходу до забезпечення максимальної функціональності всередині салону, водії знайдуть безліч місць для зберігання: в дверях, під сидіннями та в багажному відділі. Відсутність двигуна внутрішнього згоряння заощаджує ще більше місця для зберігання, ніж у звичайному XC40 – за допомогою так званого відсіку «frunk» («front trunk», англ. – передній багажний відсік) під переднім капотом.