Трирівнева система безпеки Volvo

21:05 | ТРАВЕНЬ 30 2020
Трирівнева система безпеки Volvo

Компанія Volvo постійно піклується про створення максимально комфортних умов  в автомобілях для всіх категорій пасажирів. Безпека – в основі ДНК бренду Volvo, тож всі інновації, які розробляє компанія, створюються з урахуванням цього аспекту. Саме тому Volvo пропонує одну з найбільш розвинених у світі систем автомобільної безпеки. Вона складається з трьох рівнів та захищає всіх учасників дорожнього руху.

Перший рівень безпеки – пакет City Safety – той високий стандарт, який реалізовано у кожному автомобілі  Volvo Cars. Він допомагає водію утримувати контроль над керуванням у будь-яких дорожніх ситуаціях, зберігає зусилля та значно знижує ймовірність ДТП. До City Safety входять десять найважливіших функцій, таких як круїз-контроль, система автоматичного обмеження швидкості, запобігання з’їзду з дороги та інші. Цей пакет є обов’язковою складовою в усіх автомобілях Volvo.

Другий рівень безпеки – пакет IntelliSafe Assist – значно знижує навантаження на водія, а процес водіння стає легшим та приємнішим. До пакету входять наступні функції додатково до City Safety: система допомоги водію Pilot Assist та адаптивний круїз-контроль.

Pilot Assist забезпечує збереження дистанції від транспортного засобу попереду, оптимального рівня швидкості, а також більш точну позицію в смузі руху. Це знижує рівень втоми у водія від довгого керування автомобілем.  Але у Volvo Сars завжди звертають увагу, що  існуючі  системи безпеки є допоміжними та не виключають відповідальність водія. Тому при використанні Pilot Assist та інших технологій водій має постійно тримати руки на кермі і слідкувати за дорогою.

Для підтримки безпечної дистанції від транспортного засобу попереду та підтримки постійної швидкості на автомагістралях передбачено функцію адаптивного круїз-контролю. Коли радарний датчик виявляє попереду більш повільний транспортний засіб, швидкість автоматично знижується. А коли дорога вільна, автомобіль відновлює рух з обраною швидкістю.

Ще одна прогресивна  функція безпеки – система сповіщення про можливість небезпечного зіткнення – спрацьовує, якщо адаптивний круїз-контроль відключено, а транспортний засіб попереду знаходиться занадто близько.

Для максимальної турботи про безпеку водія та пасажирів, Volvo розробила IntelliSafe Surround –високотехнологічну систему третього, найвищого рівня безпеки. До пакета входять основна функція контролю сліпих зон, контроль сліпих зон під час руху назад та система попередження про зіткнення позаду. Ці можливості зберігають автомобілі від пошкодження в уразливих ситуаціях паркування та\або виїзду з вузьких зон.

 «Volvo закликає уважно ставитися до безпеки у автомобілях і водіїв, і пасажирів. Компанія постійно вдосконалює власні технології та відкриває результати досліджень усім автовиробникам. Триточковий ремінь безпеки, створений Volvo, вже врятував багато життів. Але глобальна мета компанії зробити так, щоб у нових автомобілях Volvo жодна людина не загинула або не отримала серйозних травм», – прокоментував Артем Ткаченко, комерційний директор Volvo, ТОВ «Віннер Імпортс Україна, Лтд».